آیین رونمایی از کتابهای لیلی‌وار و باران وهم

ساخت وبلاگ

آیین رونمایی از کتابهای لیلی‌وار و باران وهم

من یار مهربانم، دانا و خوش زبانم...

این هفته دوشنبه، مهمانِ دو یارِ همیشه مهربان بودیم. دو یاری که به دور از شعارها و وعده‌ها، از بودن در کنارشان به خود بالیدیم تا از آنها غافل نباشیم. در این مهمانی، همراه با هم‌نشینانِ هنر و فرهنگ نشستیم تا شاهد دانایی و خوش زبانی این یاران باشیم. هم‌چنین داستانی از «مجموعه‌ی باران وهم» و دل نوشته‌‌ای را با صدای نویسندگان این دو کتاب شنیدیم:

« همه چیز از باران شروع شد و بوی نم خاک بعدش .حس و توان نوشتن تو خانواده‌ای که سه پسر متعصب داشت، بزرگترین اتّفاق زندگیم بود. به اکرم سادات گفته بودم، پیدا نمیشه. گفته بودم بمونیم تو کنج خلوت خودمون. اصلا ساخته نشده، مکانی به این نام نیست. تو دانشگاه با هم آشنا شدیم. اکرم سادات ادبیات را تا ارشد ادامه داد، امّا من برای ارتقای شغلم علاوه بر ادبیات ،کتابداری را هم خواندم...».

«پری ساکت و مغموم به قالیچه‌ی کوچک و پر نقش و نگار زیر پایش نگاه می‌کرد. در آن لحظه بزرگترین آرزویش این بود که قالیچه به پرواز در آید و او را با خودش ببرد به هر جایی که دیگر خبری از پیرمردهای فراموش‌کار و احساساتی نباشد...».

آیین رونمایی مجموعه‌ی شعر «لیلی وار» و مجموعه داستان « باران وهم»، در دوشنبه‌ی داستان این هفته و در سالن آمفی‌تئاتر مجتمع ارشاد برگزار شد. این مراسم که با حضور جمعی از پیشکسوتان، نویسندگان، و علاقه‌مندان تشکیل شد، یک نشان ویژه هم داشت و آن حضور پررنگ بانوان در عرصه‌ی نوشتن است:

اشعار «لیلی وار» نوشته‌ی «لیلا اسد پشامی» فارغ التحصیل زبان و ادبیّات فارسی است که در انتشارات دکتر سین منتشر شده است. وی مسئول کتابخانه مهرگان ( برترین کتابخانه استان در سال 1399) و هم‌چنین مدرس کتاب فارسی برای کودکانِ کار است. از دیگر فعالیتهای او همکاری با گروه نمایشی ثمویی است.

مجموعه‌ی داستان« باران وهم » که در انتشارات نسل روشن منتشر شده، نوشته‌ی اکرم حسینی نسب، کارشناس ارشد ادبیات فارسی است. وی دو کتاب مشترک و گروهی، در زمینه‌ی شعر و داستان به نامهای: « صدای واژه‌ها و زیرپوستی» نیز در کارنامه‌ی خود دارد.

مطابق با روال هر هفته زینت‌بخش این مراسم، یکی از قصّه‌های هزارویکشب بود که مجری برنامه- مسعودی مرادی آن را خواند. سپس «دکتر زهرا عسکری» استاد زبان ادبیّات فارسی دانشگاه بین‌الملل، در ارتباط با جایگاه امروزی زبان و ادبیّات، «دکتر قاسم سلیمی» استاد دانشگاه و مدیر انتشاراتی دکتر سین در مورد دغدغه‌های نویسندگان و تشویق به مطالعه، «نگارنده» در مورد ویژگی‌های داستانی باران وهم، «حمید درگی» کارشناش ارشد فلسفه و نویسنده در ارتباط با بحران نویسنده‌ی امروز، و در پایان، «حسن لطفی» نویسنده، مدرس و فیلمساز به بیانِ امید و تشویق نویسندگان جوان پرداختند. این گفته‌ها می‌توانند برای مخاطب، به اعتبار جایگاه هر یک از گویندگانش ارزش و اهمیت داشته باشند. چرا که اگر این مراسم، خودجوش و بدون تبلیغات برگزار می‌گردد، عملکردش نه تنها معرفی کتاب است، بلکه از زبان کسانی نقل می‌شود که خود بینش و فهم آن را دارند. اگر «دکتر عسکری» از انگیزه پایین دانشجویان در انتخاب رشته ادبیّات می‌گوید، در جایگاهیست که این مشکلات را لمس کرده است. و اگر دکتر قاسم سلیمی به نکاتِ نشر، سرانه‌ی پایین مطالعه و حمایت از نویسندگان شهر اشاره می‌کند، همواره ثابت کرده که گفتارش را به عمل تبدیل می‌کند. وقتی صحبت از امید، تلاش و زندگی می‌شود، حسن لطفی با کوله‌بار پُروپیمانش از تجربه می‌تواند مشوق خوبی برای نویسندگان شهرمان باشد. این هم شاهدش در لیلی‌وار: « اگر تنهایی، ناامید نباش، هنوز همپای تو آفریده نشده، تو خاص‌تر از آنی که بدانی، تو عاشق تمام عیاری».

تمام- مجید رحمانی مرداد 1401


برچسب‌ها: آئین رونمایی کتاب
|+| نوشته شده توسط مجيد رحماني در یکشنبه هفدهم مهر ۱۴۰۱  |

بخشش لازم نیست اعدامش کنید؟!...
ما را در سایت بخشش لازم نیست اعدامش کنید؟! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : majid-film بازدید : 118 تاريخ : شنبه 8 بهمن 1401 ساعت: 20:04